Saturday, March 7, 2009

Pırasa

Kaynak

Malzemeler (7 kişilik):
1 baş soğan (yemeklik ufak ufak doğranmış)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 havuç (yıkanmış, üzeri hafifçe kazınmış ve yarım ay şeklinde doğranmış)
1/2 kg pırasa (yıkanmış ve yarım parmak kalınlığında doğranmış)
2 (bence 5) su bardağı kaynamış su
1/2 çay bardağı pirinç (ayıklanmış ve yıkanmış)
1/2 limonun suyu

Hazırlanışı:

1. Soğanları, sıvıyağı ve havuçları bir tencereye koyun. Soğanlar ölene kadar kavurun.
2. Pırasaları ekleyin ve diriliğini kaybedene kadar –yaklaşık 5 dakika- kavurun.
3. Suyu ve limonu ekleyin. Bir miktar pişince (15-20 dakika) pirinçleri ekleyin. (önceden eklerseniz pirinçler lapa olabilir.)
4. Pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Pişer pişmez limonu ekleyin.
Toplam süre = 40 dakika. Eğer limonu başta eklersen ve pırasalar kartsa süre 1 saati geçebilir.

No comments: