Tarif:
malzemeler:
hamur malzemeleri:
* bir bardaktan biraz az su
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 20g yaş maya
* 2,5 su bardağı un
* 100g tereyağı, oda sıcaklığında
* 1 tatlı kaşığı tuz
üst malzemeleri:
* 1 yemek kaşığı domates salçası, biraz döğülmüş sarımsak
* yarım çay bardağı su
* 1 parmak sucuk, halka halka doğranmış
* 100g konserve mantar
* 100g konserve mısır
* 5-6 sivribiber, doğranmış
* 1 domates, kabuğu soyulup halka halka doğranmış
* 6-7 biberli yeşil zeytin, doğranmış
* 1-2 siyah zeytin, çekirdekleri çıkarılıp doğranmış
* 100g kaşar peyniri rendelenmiş
hazırlanması:
1. 1 su bardağından az ılık su ve 1 tatlı kaşığı toz şekerde mayayı eritin. Diğer hamur malzemelerini de ekleyip poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. Tepsiye yağlı kağıt koy ya da yağla ki hamur pişince yapışmasın. Hamuru 32cm (12,5 inch) çapında yağlanmış tepsiye yayın. tepsinin üzerini alimünyum folyola kapatıp mayalanmaya bırakın (20 dakika). Bu arada üst malzemeleri hazırlayın.
2. Üst malzemeleri hazırladıktan sonra salçayı yarım çay bardağı su ile ezin. Salçayı fırça ile hamurun üzerine sürün. Bu esnada fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hamurun üzerine salçayı sürdükten sonra fırına verip 10 dakika sadece hamuru pişirin. Sonra kaşar ve mısır hariç malzemeleri ekleyin ve tekrar 20 dakika 200 derecede pişirin. Akabinde kaşar ve hazır mısırı serpip 5 dakika daha pişirin.
Notlar:
* İşleme başlayıp pizzayı fırından çıkarana kadar geçen süre 1.5 saat.
* Ispanaklı pizza yapmak istiyorsan ıspanağı önce kavuruyorsun.
* Zeytini az kullan, pizza tuzlu oluyor.
* Fazla malzeme iyi olmuyor.
1 comment:
Pizza yapımında zaman kazanmak için kullandığımız bir yöntem: Pizza hamurunu bir ya da iki kilo un ile hazırlıyoruz (hamuru biz en az 2-3 saat mayalıyoruz, bu şekil fırında pişerken az kabarıyor). Mayalanmış hamuru küçük parçalara ayırıp, poşetleyip buzluğa atıyoruz. Pizza yapmak istediğimizde poşetli hamuru sıcak su dolu bir kap içersine koyuyoruz, diğer malzemeleri hazırlayana kadar hamur eriyor.
Post a Comment