Wednesday, January 2, 2008

Et Haşlama

Malzemeler:
* Kemikli et (1 kg)
* Patates (4 adet)
* Havuç, soğan

Kettleda 1.5 lt su kaynat. Kemikli eti kaynamış suya at, biraz tuz ekle. Su etin hacmi kadar olmalı, fazla olursa lezzeti az olur. Düdüklünün kapağını kapat, düdüğü dik (açık) konuma getir. Ateşi aç ve düdük ötene kadar bekle. Düdük ötünce ateşi yarım et, düdüğü kapat ve dana etiyse 45 dakika, kuzu etiyse 30 dakika haşla.

Düdüklü tencereyi aç, sekize bölünmüş patatesleri, kesilmiş havuç ve dörde bölünmüş büyük bir soğan düdüklüye ekle. Düdüğü kapalı konuma getir ve ateşi aç. Düdük ötünce altını söndür, sebzeler kısa sürede pişiyor, düdüklü soğurken - yaklaşık 15 dakika - pişmeleri devam ediyor.

No comments: