Malzemeler:
- 1 adet kabak,
- 3 adet domates,
- 2 adet soğan,
- 1 adet havuç,
- 2 adet çarliston biber,
- ½ demet maydanoz,
- 2 adet limon,
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 2 yemek kaşığı un,
- 1 yemek kaşığı tuzot.
Yapılışı:
Çipurayı tuzotlayıp poşette fırın kabına yerleştirin. Sıvı yağı tencerede kızdırıp piyazlık doğranmış soğanları kavurun. İnce kıyılmış biberleri ilave edin. Kabak ve havucu küp şeklinde doğrayıp harca katıp biraz kavurun. Bu harcı balıkların üzerine serpin. Diğer yanda unu, 1 çay bardağı su ile ezin. İnce kıyılmış maydanozu karıştırıp üzerine gezdirin. Dilimlenmiş limonları dizin. 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.
No comments:
Post a Comment