İki kişilik tarif:
1.5 su bardağı un, üç kalçalı tavuk butu (ya da eşdeğer kemikli kırmızı et (dana incik) - en güzeli kurutulmuş et)
Una bir çay kaşığı tuz at, su ekleyerek yoğur.
Hamurun kek hamurundan (kulak memesi kıvamından) daha sert olması lazım. Kıvamın yeterince sert olmadığını anlama yolu: cırdıngışları cırarken parmağına yapışıyorsa yeterince sert değildir. O nedenle acemi iken önce unun yarısı ile dene, kıvam yumuşaksa un ekleyerek sertleştir.
Cırdıngışlar dört parmağın yerleşebileceği uzunlukta olmalı. Parmakları dik bir açı ile güçlü bir şekilde bastırıp kendine doğru çek.
Cırma işlemini yaptığın tahtayı unla ki kolay kaysın. Cırdıngışları yerleştirdiğin tepsinin tabanını da unla ki yapışmasınlar.
Tavuğu düdüklüde haşlama süresi (düdük öttükten sonra): 20 dakika
Et ne kadar bol olursa et suyunda pişen hamurlar o kadar lezzetli olur.
Et piştikten sonra eti çıkar, iki bardak et suyunu da sonra içeceğin suya katmak üzere ayır, direkt hamur suyu iyi olmuyor.
Sos için bir kaşık salça yeterli, fazla koyarsan sos çok ekşi olur.
Cırdıngış pişme süresi: Hamurun kıvamına bağlı olarak kaynamış suda 6-15 dakika
Kırmızı etle yapmak istiyorsan kemikli sırt eti almalısın.
Bonus1: Cırdıngış videosu
Bonus2: Gılnış severler grubu
Bonus3: Galnesh song
Bonus3: Kolay sarımsak soyma:
How to Peel a Head of Garlic in Less Than 10 Seconds from SAVEUR.com on Vimeo.
No comments:
Post a Comment