Saturday, June 19, 2010

Enginar

4 soyulmuş enginar
4 bardak kaynamış su
1 konserve garnitür
1 limon suyu
1 soğan

Soğanları yağda kavur. Kaynar suyu, limon suyunu ve enginarları ekleyip kısık ateşte 30 dakika pişir. Pişince garnitürü ekle.

4 comments:

nox said...

ne kadar yağ,ne kadar süre kavrulacak,enginarlar soyulmuş mu eklenecek ;ısık ateş ne kadar kısık,olduğunu nasıl anlayacağız :)

hiç yemek yapmadığım nasılda belli..ve hiç enginar yemediğim...enginar cigerler için iyiymiş..bu arada 55 gündür içmiyorum :)

benden de bir tarif:ekmeği al,arasını aç,peynir vs koy,tost makinesine koy,ısıt,olunca ye

gönlünce kal

Samil Korkmaz said...

Enginarı pek sevmem (genel olarak yemeye meraklı değilimdir) ama bünye vitamin ister, mineral ister, öyle hergün tostla nereye kadar?

nox said...

vitamin mineral protein vs, gerekli.

tost işin latifesi, eşim olmasa ben sağlık açısından daha büyük sorun yaşardım;tarhanaya, mantara, menemene,yeşil mercimege evlendikten sonra alıştım...ama yapamam..tadına bakmadan yemem sevmem diyenlerdenim;hadi bakalım bir gün denerim yemeyi.

sağlıcakla kal-hep çoğul

daryal said...

tadına bakmadan "yemem, sevmem" demeyi aşmanın yolu, yemek yapmaya başlamak olabilir. kendimden biliyorum :)