Saturday, April 26, 2008

Sebze sote

Malzemeler (4 kişilik)

2 Adet küçük soğan
2 Adet haşlanmış kabak
20 Adet haşlanmış taze fasulye
4 Çorba kaşığı mısır
2 Adet haşlanmış havuç
2 Adet haşlanmış patates
14 Adet mantar

2 Çorba kaşığı soya sosu
2 Çorba kaşığı tereyağı

Yanına: Makarna veya pilav

Hazırlanışı:

Taze fasülye, küp kesilmiş havuç, küp kesilmiş patates ve ikiye gölünmüş kabakları düdüklüye koy, 5 dakika haşla. 5 dakika = düdük ötüp (tencere altı yakıldıktan 5-10 dakika sonra) kapatıldıktan ocağın altı söndürülüne kadar. Ocak söndürüldükten sonra bir 5 dakika da düdük susana kadar bekle.

Tavada tereyağı ile ince kıyılmış soğanı pembeleşinceye kadar çevir.
Mantarları küçük küçük kesip karışıma ilave et. Süre = ?
Haşlanmış sebzeleri ekleyip karıştır.
Karıştırmadan kısık ateşte pişirip soya sosu dökerek servis yap. Süre = ?

Toplam süre = 30 dakika?

No comments: