Saturday, April 26, 2008

Sebze sote

Malzemeler (4 kişilik)

2 Adet küçük soğan
2 Adet haşlanmış kabak
20 Adet haşlanmış taze fasulye
4 Çorba kaşığı mısır
2 Adet haşlanmış havuç
2 Adet haşlanmış patates
14 Adet mantar

2 Çorba kaşığı soya sosu
2 Çorba kaşığı tereyağı

Yanına: Makarna veya pilav

Hazırlanışı:

Taze fasülye, küp kesilmiş havuç, küp kesilmiş patates ve ikiye gölünmüş kabakları düdüklüye koy, 5 dakika haşla. 5 dakika = düdük ötüp (tencere altı yakıldıktan 5-10 dakika sonra) kapatıldıktan ocağın altı söndürülüne kadar. Ocak söndürüldükten sonra bir 5 dakika da düdük susana kadar bekle.

Tavada tereyağı ile ince kıyılmış soğanı pembeleşinceye kadar çevir.
Mantarları küçük küçük kesip karışıma ilave et. Süre = ?
Haşlanmış sebzeleri ekleyip karıştır.
Karıştırmadan kısık ateşte pişirip soya sosu dökerek servis yap. Süre = ?

Toplam süre = 30 dakika?

Sebzelerin düdüklüde haşlanma süreleri

Süreler düdük açıkken ilk kez ötüp kapatıldıktan sonra ve ocağın altı kapatılıp düdük sesi kesilene kadar geçerlidir:

Tüm orta boy patates: 20 dakika
Taze fasülye: 15 dakika
Küp kesilmiş patates:
Küp kesilmiş havuç:
Kabak:

Çabuk haşlananlarla geç haşlananları aynı anda tencereye atma.

Friday, April 18, 2008

Türlü

Patlıcan, patates, taze fasülye, domates, biber...

Başka bir tarif

Karnıyarık

Patlıcanı illa kızartmak gerekmiyor. Karnıyarık ekmek arası salata ile de güzel oluyor.

Tuesday, April 15, 2008

Bezelye

Malzemeler:

* Bezelye
* Biraz kemikli et, biraz kuşbaşı
* Soğan
* Havuç
* Salça
* Sıvı yağ

Yapılışı:

Soğanı doğra ve pembeleştir. Eti kat ve kavur. Bezelye, havuç ve salçayı kat ve kavur. Su ekle. 30-45 dakika kadar orta ateşte pişir.

Sunday, April 13, 2008

Patates Salatası

4 adet patates soy, 2 parçaya bölüp tencerede yarım saat haşla (düdüklüde değil)

3 adet domates, sarımsak, maydonoz, reyhan, limon, zeytinyağı, kekik, tuz

Yanında haş haş böreği gibi yumuşak yağlı bir börek ve çay ile güzel oluyor.