Saturday, January 19, 2008

Mantı

Mantı yapmaya kasılmaz, Aslı Börek'ten çiğ mantı sipariş edilir (Ayrancı tlf: 467 36 08). Mantı kaynar suda beş dakka haşlanır. Üstüne sarımsaklı yoğurt dökülüp afiyetle yenir.

Friday, January 4, 2008

Tas Kebap

4 Kişilik:
ingredients:

1/4 kg meat in small chunks
4 mid-size potatoes
1 big onion
1 big mushroom
2 chillies
1.5 spoons tomato sauce
salt, pepper
3 glasses of water

Put the meat into pressurized cooker with 3 glasses of water and a lil salt. Cook it for 20 minutes. Cut the onion, chillies, mushroom and potatoes in small cubes with potato cubes having larger size. Open the cooker (carefully of course). First put the onions, salt and tomato sauce and mix them nicely. Then put everything that you have into the cooker, close it and cook for another 10 minutes. After that it is ready. It is nice to have some pasta or rice to eat with it. bon apetite =)

Taze Fasülye

2 Kişilik:
fasulye (0.5 kg) alirken tanelerin irilesmemis (olgunlasmamis) olmasina dikkat et.
fasulyelerin uclarini kes ve yika.
fasulyeleri 2-3 cm'lik parcalar halinde kes.
100gr kusbasi eti sogan, salca, tuz ve biber katarak 5 dakika kavur.
faulyeleri ekle ve 10 dakika kavur.
dogranmis bir domates ve bir biber, iki bardak su ekle ve 20 dakika duduklude hasla.

Çipura

Malzemeler
1 Adet Çipura
Sosu İçin
4 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1.5 Tatlı Kaşığı Soya Sosu
2 Tatlı Kaşığı Sarmısak Suyu
3-5 Adet Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Kekik
Tuz, Toz Karabiber

Fırın poşette pişir

Sebzeli Çipura

Malzemeler:
- 1 adet kabak,
- 3 adet domates,
- 2 adet soğan,
- 1 adet havuç,
- 2 adet çarliston biber,
- ½ demet maydanoz,
- 2 adet limon,
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 2 yemek kaşığı un,
- 1 yemek kaşığı tuzot.

Yapılışı:
Çipurayı tuzotlayıp poşette fırın kabına yerleştirin. Sıvı yağı tencerede kızdırıp piyazlık doğranmış soğanları kavurun. İnce kıyılmış biberleri ilave edin. Kabak ve havucu küp şeklinde doğrayıp harca katıp biraz kavurun. Bu harcı balıkların üzerine serpin. Diğer yanda unu, 1 çay bardağı su ile ezin. İnce kıyılmış maydanozu karıştırıp üzerine gezdirin. Dilimlenmiş limonları dizin. 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.

Kabak Tatlısı

Malzemeler:
* Bal kabağı
* Şeker
* Ceviz

Kabağı soy, yenecek paraçalar halinde kes ve büyük bir tencereye koy. Üstüne kabağın yarı ağırlığı kadar toz şeker dök ve bunu bir gün beklet. Bu zaman zarfında kabak suyunu bırakır ve şeker erir. Ertesi gün kabağı su eklemeden yarım saat kadar pişir. Üzerine dövülmüş ceviz döküp ye.

Wednesday, January 2, 2008

Et Haşlama

Malzemeler:
* Kemikli et (1 kg)
* Patates (4 adet)
* Havuç, soğan

Kettleda 1.5 lt su kaynat. Kemikli eti kaynamış suya at, biraz tuz ekle. Su etin hacmi kadar olmalı, fazla olursa lezzeti az olur. Düdüklünün kapağını kapat, düdüğü dik (açık) konuma getir. Ateşi aç ve düdük ötene kadar bekle. Düdük ötünce ateşi yarım et, düdüğü kapat ve dana etiyse 45 dakika, kuzu etiyse 30 dakika haşla.

Düdüklü tencereyi aç, sekize bölünmüş patatesleri, kesilmiş havuç ve dörde bölünmüş büyük bir soğan düdüklüye ekle. Düdüğü kapalı konuma getir ve ateşi aç. Düdük ötünce altını söndür, sebzeler kısa sürede pişiyor, düdüklü soğurken - yaklaşık 15 dakika - pişmeleri devam ediyor.